Svenska hudvårdsmärken

Det finns flera svenska varumärken som skapar hudvård. Här nedan kan du läsa mer om några av dem.

Estelle & Thild

År 2007 grundade Pernilla Rönnberg varumärket Estelle & Thild. Pernilla tog fram varumärket för att minska kemikalier och skadliga ämnen som används i hudvård. Varumärket är ekologiskt och har sedan starten varit ett mycket uppskattat varumärke.

Maria Åkerberg

Maria Åkerberg är ett varumärke döpt efter grundaren. Varumärket startades år 1995 och är idag ett av Sveriges främsta varumärken inom naturlig och professionell hudvård. De använder naturliga ingredienser och erbjuder förutom hudvård även hårvård och makeup.

L300

L300 är en förkortning av läkemedelsprojekt 300 och grundades år 1980 av Gunnar Swanbeck som är dermatolog. De fokuserar på att ta fram hudvårdsprodukter utefter hur vanliga människor lever sina liv. Produkterna är effektiva, balanserade och anpassade efter hudens behov.

Emma S.

Emma S. är ett hudvårdsvarumärke från modellen Emma Wiklund som grundade varumärket 2010. Under tiden som modell utvecklade Emma ett intresse för hudvård men saknade en riktigt bra hudvårdsserie i Sverige, vilket ledde till att hon så småningom startade sitt eget varumärke. Idag är Emma S. ett av de mest framgångsrika hudvårdsvarumärkena.