Olika hudvårdsmärken

Idag finns det otroligt många olika hudvårdsmärken. Här nedan kan du läsa mer om några av de mest populära.

The ordinary

År 2016 lanserades varumärket The ordinary av DECIEM. Personen bakom varumärket hette Brandon Truaxe och ville demokratisera hudvård och göra bra hudvård mer tillgänglig för alla. Idag är varumärket ett av världens mest populära hudvårdsmärken eftersom de erbjuder professionell hudvård som de flesta har råd med.

Cetaphil

Cetaphil är ett hudvårdsmärke som ursprungligen kommer från Schweiz. Men det togs fram år 1947 i Texas av en amerikansk apotekare. Varumärket gör billiga hudvårdsprodukter för känslig, torr, acnebenägen och normal hy. Deras produkter är milda och helt parfymfria.

Ole Henriksen

Ole Henriksen är namnet på ett något mer exklusivt varumärke. Ole är ursprungligen från Danmark och han studerade kosmetisk kemi. På 80-talet flyttade han till LA där han öppnade ett spa som snabbt blev känt bland kändisar. Ända sedan 80-talet har kan skapat hudvård, men det var först år 2017 som varumärket återlanserades och blev vad det är idag.

Lumene

Lumene är ett finskt varumärke som grundades år 1948. Varumärket har nischat in sig på att ta fram hudvårdsprodukter som är anpassade för det hårda och omväxlande klimatet vi har i Norden. Även produkternas ingredienser kommer från den nordiska naturen.